MobilShift

Google Hesap Silme

19.11.2016
43
Google Hesap Silme

Google hesabınızı silmek mi istiyorsunuz? Google içinde hizmet veren bağlı uygulamalar, Gmail, Youtube, Google play vb. tüm hesaplarınız kapatılır. Google hesabınız kapatıldığında, bağlı hesaplara erişiminiz kaybolur. Şimdi Google hesabınızı sildiğinizde ve tamamen kapattığınızda neler olur anlatalım. Ardından hesabınızı nasıl sileceğinizi de gösterelim.

Google hesap silme için karar verdiniz ama tam olarak neler olur ve nasıl yaparım konusunda kafanız biraz karışık değil mi?

Google hesabı sildiğinizde olacaklar konusunda bilmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Google hesabı bir çok Google hizmetinde kullanıldığı için, farklı Google hesaplarınız başta Gmail olmak üzere; Gmail, Youtube, Google Play, Google Drive vb. bu durumdan etkilenecektir.

Bu durumu göze alarak silme işlemine başlamanızı tavsiye ederiz. Google hesabınızı sildiğinizde tüm bağlı hesaplarınıza da erişiminiz sona erecektir ve var olan verileriniz de silinecektir. Bu önemli ayrıntıyı belirttikten sonra Gmail hesap silme işleminin anlatımına geçelim.

Eğer Google hesabınızı Gmail hesabı açarak aldıysanız Gmail hesabınız silinmez, sadece Google hesabınız silinecektir.

Google Hesap Silme İşlemi

Google hesabınızı kalıcı olarak silmek için, hesabınıza erişiminizin olması gereklidir yani kullanıcı adı ve şifre ile hesabınıza giriş yaparak oturum açmanız gerekmektedir, daha sonra Google Hesabınıza gelerek silme işleminizi yapabilirsiniz.

Google hesabınızı silmek için “Hesap tercihleri” bölümüne gelerek “Hesabınızı veya hizmetlerinizi silme” bölümüne geçmek için tıklayınız.

Bu bölümde Google ürünlerinizi seçerek silebilir yada hizmetin tamamını da silebilirsiniz. Silmek istediğiniz hangi seçenek ise ona tıklayarak işleme devam etmeniz gereklidir. Bu bölümde dilerseniz ürüne ait verilerinizi bilgisayarınıza indirme seçeneği de sunulacaktır.

google-hesap-silme-2Google Hesabı’nı ve verileri sil” seçeneğine tıklayarak tüm hesabımızı silelim, bu seçenek ile karşımıza bir bilgilendirme metni gelecektir, bu metni dikkatli bir şekilde okuyun, bu metinde yazılanlar oldukça önem arz eder ve veri kaybı yaşamamanız için önemli bilgiler içerir.

Google hesabınızı silerken bu bölümde hesabınıza bağlı olan tüm hizmetlerin bir listesi de yer alacaktır. Bu listeyi inceleyerek hangi ürünlerinde aynı anda silineceğini dikkatli olarak inceleyin ve gerekirse bir yedeğini bilgisayarınıza indirin veya üründe yer alan verilerinizi yedekleyin.

Bunun dışında Google hesabınıza bağlı Gmail adresinizi Google haricinde kullanmış olduğunuz hizmetlere erişiminiz de kaybolur ve bu hizmetlerde yer alan e-posta adreslerinizi de güncellemeniz gerekecektir.

Ayrıca kullandığınız Gmail hizmeti silindiği için bir hizmete ait şifremi unuttum hizmetinden de yararlanamazsınız. Tüm bu riskleri ve önemli bilgileri öğrendikten sonra Google hesabınızı silmek için işleme devam edebilirsiniz.

Formun en altında yer alan ve karşılaşacağınız riskleri onaylamanız gerek kutucukları da inceledikten sonra “Hesabı Sil” butonuna basarak hesap silme işleminizi sona erdirmiş olacaksınız.

Google Hesabı silme işlemi sonunda aşağıdaki şekilde ve hesabınızın silindiğine dair bir uyarı aldıysanız işleminiz başarılı olmuş demektir, eğer bu işlemi yanlışlıkla yaptıysanız geri almak için kısa bir zamanınız vardır ve bunun için destek sayfasına gitmeniz gerekmektedir.

Google Hesabınızı silmek için “Google Hesabım” bölümüne giriş yapmalısınız. Google Hesabım linkini aşağıda bulabilirsiniz.

https://myaccount.google.com/?pli=1

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yazı içerikleri kopyalanamaz ve alıntı yapılamaz.