MobilShift

Google hesabı silme ve kapatma

31.05.2016
9
Google hesabı silme ve kapatma

Google hesabı nasıl silinir? Gmail ve Google hesabımı nasıl kapatabilirim? Google hesabımı kapatınca ne olur ve hangi hizmetlerden yararlanamam, belirli bir Google hesabımı kapatabilir miyim? Google hesap silme ve kapatma ile ilgili merak ettiğiniz konular ve hesap silme işlemi resimli anlatımını aşağıda bulabilirsiniz.

Google hesabı nedir?

Hesap silme ve kapatma işlemine geçmeden önce, bir Google hesabı nedir ve hangi hizmetleri kapsar, kapattığınızda neler olur gibi bazı bilgileri verelim.

Bir Google hesabı, tüm Google hizmetlerinde oturum açabileceğiniz bir genel hesaba verilen isimdir. Bu Google hizmetleri, başta Gmail, Youtube, Google Play, Google Cüzdan, Google Chrome, Google Adsense vb. olabilmektedir. Google oturum açarak kullanabileceğiniz, bu ürünler tek bir hesap, Google hesabıdır.

Bu durumda Google hesabınızı sildiğinizde, bu hesap türlerinde var olan erişimlerinizde kapatılacaktır ve erişiminiz de mümkün olmayacaktır.

Ancak dilerseniz bazı Google ürünlerini de silmenize izin verilir, eğer istediğiniz bazı Google ürünlerini silmek ise, bu yazıda anlatılanları uygulamayınız ve bazı Google ürünlerini silme isimli yazımıza geçiş yapınız. Bu bölümde Google hesabı kapatılması anlatılmaktadır, yönergeler takip ettiğinizde, hesabınıza bağlı tüm ürünler silinir.

Google Hesabınızı sildiğinde neler olur?

İlk başta Gmail, Drive gibi oturum açmak suretiyle kullandığınız hizmetlere erişiminiz kaldırılır ve bunlara, burada verilere ulaşamazsınız.

Eğer Youtube’da bu hesap ile oturum açarak kullandığınız içerikler, ve satın aldığınız hizmetler varsa bunlara erişiminiz kaybolur ve geri alamayabilirsiniz.

Google Play Android mağazasından indirdiğiniz içerikleri, eğer ücret ödeyerek aldığınız uygulamalar varsa bunlarda etkilenir.

Chrome üzerinde oturum açarak kaydettiğiniz bilgiler silinir. Diğer Google hizmetlerine erişiminizde sona erer ve bir daha kullanamazsınız.

Google hesabınızı sildiğinizde, bundan etkilenecek olan en önemli hizmet Gmail hizmetidir, Gmail kullanıcı adınız silindikten sonra, tekrar almanız mümkün olmayacağı gibi, aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap oluşturmanıza da izin verilmez ve bu isimle bir Google hesabını alamazsınız.

Bu bilgileri verdikten sonra bir Google hesabı nasıl kapatılır resimli olarak anlatalım.

Google Hesabınızı Silme işlemi

Google hesap tercihleri sayfasında oturum açın, bu alanda, sizden tekrar oturum açmanız istenebilir, Gmail adresinizi ve parolanızı kullanarak hesabınızı doğrulayın.

Hesap tercihleri bölümünde “Hesabınızı veya hizmetlerinizi silme” linkine tıklayarak, hesabınızı silme işleminize devam ediniz.

Burada size iki seçenek sunulur, Google hesabınızı silmek mi, yoksa bazı Google ürünlerini mi silmek istediğinize karar veriniz, Google hesabınızı sildiğinizde, bağlı olan tüm Google ürünleri de silinir, bu aşamada hesabınıza bağlı hizmetlerin listesi ve etkilenecek olan hesaplar size bildirilir.

google-hesap-silme-1

Google Hesabınızı silme için, “Google Hesabı’nı ve verileri sil” seçeneğine tıklayın, Bu bölümde dikkatlice okumanız gereken bir metin ve bağlı, yani kullanmakta olduğunuz hizmetler ve kaybedeceğiniz veriler listelenecektir, bu bölümü dikkatlice inceleyiniz ve dilerseniz bu bölümde yer alan “verileri indir“, seçeneği ile verilerinizi bilgisayarınıza kaydedin.

google-hesap-silme-2

Bu bölümde yapacağınız inceleme sonucu, Google hesabınızı silmek için halen kararlı iseniz, sayfanın en altında yer alan işaretli olan kutucukları işaretleyerek, “Hesabı sil” butonuna basarak işlemi bitiriniz.

Google Hesabınızı silmek için, resmi Google hesap ayarları sayfasına gitmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

https://security.google.com/settings/security/deleteaccount?pli=1

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yazı içerikleri kopyalanamaz ve alıntı yapılamaz.
error: Content is protected !!