Gmail Spam klasörü nerede?
Gmail’de Spam Klasörü nerede? Gmail e-posta hizmetinde Spam klasörü nerede, nasıl bulurum? Gmail’de Spama’a düşen bir e-posta için mutlaka Spam klasörünü aramış olabilirsiniz. Bu yazımızda Gmail spam nedir, ne işe yarar ve Spam klasörü nerede ile ilgili tüm bilgileri bulabileceksiniz.
Spam Nedir?
Bu yazıda aslında kişisel güvenliğinizi de ilgilendiren bir durum olan Spam konusuna değineceğiz. Peki tam olarak Spam nedir, ne anlama gelir. Spam terim olarak istenmeyen anlamında kullanılan bir kelimedir.
Spam konusunu biz İnternet, Web ve mobil cihazlardan ve uygulamalar bağlamında anlatacağız. Spam yani istenmeyen tek taraflı olarak gönderilen bir mesaj, ileti, sesli arama vb. tüm etkileşim için kullanılan her şeyi kapsayan bir durum için kullanılır.
Spam istenmeyen bir şeydir, yani kendi rızamız olmadan bize gönderilmiş bir iletidir.
Spam en çok E-posta, SMS ve Sesli telefon aramalarında gerçekleşir ve genellikle reklam ya da tanırım amaçlıdır. Ancak bunun yanında kötü yazılım ve virüs bulaştırmak, hesabınızı ele geçirmek gibi amaçlar içinde kullanılabilir. Bu yüzden Spam mesajlar kişisel güvenliğimizi de tehdit ederler.
E-Posta ile gelen Spam iletiler için nasıl önlem alınır?
Spam konusu Dünyada birçok web sitesi ve hizmet için büyük sorunlar teşkil ederler. Bu yüzden bilindik bir çok Mail servisi Spam iletiler için önlem almaktadır. Hotmail, Gmail vb. servisler Spam mesajları ayrı bir klasörde tutarlar. Bunun sebebi ise gelen iletileri sizin görmemeniz ve olası tehditlerin önüne geçmeniz içindir. Bununla ilgili olarak Gmail Spam kaldırma işlemlerini otomatik olarak yapar.
Hem gereksiz bir trafik yarattıkları, hem de kişisel güvenliği tehdit ettikleri için E-posta servisleri Spam iletiler konusunda hassastırlar. Gmail spam engelleme servisi oldukça güçlü ve etkili bir şekilde çalışır.
Çeşitli yerlere kayıt vs. olurken paylaştığımız E-posta adreslerini bir şekilde toplarlar. Ya da farklı yöntemlerle edinerek sürekli ve rahatsız edici şekilde reklam, bağlantı ve resim gönderilebilirler.
Bir e-postanın Spam olduğu nasıl anlaşılır?
Popüler Mail sunucuları, Gmail ve Hotmail vb. Spam iletileri tespit edebilmek için gelişmiş araçları vardır. Hem anti-virüs şirketleri ile yaptıkları ortaklıklar hem de kişisel kullanıcıların geri bildirimleri sayesinde bir e-postanın Spam olduğunu ya da olma olasılığını bilebilirler.
Gmail Spam Klasörü nerede?
Tüm büyük ve Web tabanlı mail servisinde Spam klasörü bulunur. Spam olarak işaretlenen tüm iletiler direkt bu klasöre gönderilir. Kişisel kullanıcılar da isterlerse bir e-postayı Spam olarak işaretleyebilirler. Bu durumda e-posta Spam klasörüne gider. Bununla ilgili olarak Gmail spam engelleme teknolojisi kullanır. Bu şekilde sizi tehditlere karşı korur.
Spam İletilerden Nasıl Korunabilirim?
Web posta sunucuları Spam ile ilgili olarak önlemler almaktadırlar. Bu amaçla bir spam klasörü yaratılmıştır. Hotmail’de bu “Junk Mail” yada “Önemsiz Posta” olabilmektedir. Gmail Spam kaldırma klasörü kullanılarak tehditler önlenebilir.
Gmail spam engelleme
Gmail’de Spam klasörü önemsiz postaların depolandığı bir yerdir. Gelen Spam mesajlar buraya düşer ve 30 gün sonra otomatik olarak silinir. Ama dilediğiniz zaman Spam klasörü kendiniz de silebilirsiniz. Gmail spam engelleme ile bazı mailler Spam olsalar da, filtreden geçerek normal posta klasörüne gelebilir. Burada sizin gelen E-postaları İstenmeyen olarak işaretleme imkanınız vardır.
Bu şekilde işaretlediğiniz E-postalar artık istenmeyen klasörüne gönderilir. Aynı zamanda web sunucuya da istenmeyen olarak bilgisi gönderilir.
Kişisel Spam İşlemleri
Gelen E-posta yanında, sizin gönderdiğiniz baz E-postalarda Spam olarak değerlendirilebilir. Aynı anda birden fazla kişiye göndermek istediğiniz E-postalar, belirlenmiş sınırı aşarsa, hesabınız incelemeye alınabilir.,
Bu durumda Mail sistemi buna izin vermeyecek ve Spam yaptığınızı düşünecektir. Bu işlem hesabınızın kapanmasına kadar gidebilecektir.
Spam olarak işaretlenmeden bu sorunu çözmek için bizim de yapabileceği bazı işlemler vardır. Mesela toplu bir E-mail gönderirken e-postaları “KİME:”(TO) bölümüne değil, “GİZLİ:”(HIDDEN) bölümüne yazmak bunlardan birisidir. Gönderideki mail adreslerini başkaları yani diğer kullanıcılar göremezler bu oldukça önemli bir işlemdir.
Buradaki GİZLİ:”(HIDDEN) çoğu mail servisinde “BCC” olarak geçmektedir. Alıcılarını bu alana eklediğiniz gruptaki kişiler birbirlerini görmezler. Sadece maili kendisine gelmiş olarak gönderenin mail adresini görecektir.