MobilShift

Gmail Hesap Silme

26.12.2016
33
Gmail Hesap Silme

Gmail Hesap silme, kapatma ve kaldırma işleminde karşılaşacağınız işlemler nelerdir? Hesabı kalıcı olarak silebilmek için neler gereklidir? Google hesabıma bağlı hizmetlerde silinecek mi? Bu yazıda sizlere Gmail hesap silme ile ilgili detayları ve silme işlemini detaylı olarak anlatmaya çalışacağız.

Gmail hesabınızı silmek için, Gmail kullanıcı adı ve şifrenizi bilmeniz gereklidir. Bu bilgiler hesabınıza giriş için gereklidir, aksi halde oturum açmadan bir hesabı silmeniz mümkün değildir. Google hesabı, bir çok Google ürün ve hizmetini barındıran bir hesap türüdür, Gmail hesabınızda bunlardan birisidir ve  hesabınızı sildiğinizde, bağlı olan tüm hizmetler ve varsa içindeki verilerde silinecektir. Bu önemli konuyu hatırlattıktan sonra Gmail hesabı nasıl silinir anlatmaya başlayalım.

Gmail hesabınızı sildiğinizde dilerseniz farklı bir e-posta adresi vermek suretiyle, Google hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu işlem adımı en son kısımda sizden istenecektir. Sadece Gmail hizmeti silinecek ve var olan Google hesabınız aktif olmaya devam edecektir.

Gmail Hesabı Silme İşlemi

İlk olarak Google Hesabımızda oturum açmamız gereklidir, Google hesap ana sayfamızda tüm hesap işlemleri ile ilgili ayarları yapabileceğimiz bir ayar bölümüdür.

Google Hesap Silme

Hesap tercihleri bölümünde yer alan “Hesabınızı veya hizmetlerinizi silme” bağlantısını tıklayarak hesap veya ürün silme sayfasına gidelim.

google-hesap-silme-2Bu bölümde “Ürünleri Sil” seçeneğine tıklayarak Google hesabına bağlı tüm ürünleri burada görebilir ve buradan da Gmail ürününü silebilirsiniz.

google-hesap-silme-3Burada gördüğünüz Gmail seçeneğine ve yanında yer alan çöp kutusu simgesine tıklayalım.

Gmail Hesabınızı sildiğiniz zaman, Google tarafından silmediğiniz diğer hizmetleri kullanmaya devam edebilirsiniz, ama bunun içinde Google üzerinde oturum açmaya ihtiyacınız olacaktır, çünkü oturum açmak için kullandığınız Gmail adresinizi silmek istiyorsunuz bunun yerine Gmail olmayan farklı bir eposta adresi girmeli ve bu adresi doğrulamanız gereklidir.

E-posta adresinizi girdikten sonra, Doğrulama e-postası gönder seçeneğine tıklayarak, hesabınızı doğruladıktan sonra işleminiz tamamlanmış olacaktır. Artık yeni girdiğiniz e-posta adresini kullanarak, Google hesabınızda oturum açmaya devam edebilir ve diğer hizmetleri kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak var olan Gmail hesabınız bu şekilde silinmiş olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yazı içerikleri kopyalanamaz ve alıntı yapılamaz.