MobilShift

Apple Kimliği Nasıl Silinir

05.11.2016
37
Apple Kimliği Nasıl Silinir

Apple hesabı nasıl silinir? Apple hesap silme için ne yapılır? Apple kimliğini silmek mümkün mü?

iPhone veya iOs ile çalışan bir cihaz için gerekli olan bir hesap türü olan Apple hesabı, ücretsiz olarak açılabilir. Apple hesabı açmadan mevcut cihazları kullanmak mümkün olmaz. Ancak Apple hesabınızı kapatmak, açmak kadar kolay değildir.

O zaman Apple hesabını silmek için yapmanız gerekenler nelerdir? Önceden oluşturduğunuz bir Apple kimliğinizi bir nedenden dolayı silmek istiyor olabilirsiniz. Apple kimliği oluşturulduktan sonra, nasıl kapatılır veya tamamen silinir? konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, bu yazıda konu hakkında yapabileceklerinizi anlatacağız.

Bir iOS cihazı kullanmak için bir Apple Kimliği gerekli olabilir ama Apple cihaz ekosisteminden ayrılıyorsanız dijital ayak izinizi temizlemek için hesabınızı silmek istemeniz gayet doğal bir taleptir. 

Apple hesabınızı sildiğinizde ne olur?

İlk olarak belirtmemiz gerekir ki, Apple hesabınızı sildiğinizde, bağlı hesaplar ve ve bazı uygulamalardaki verileriniz de silinir ve varsa erişimleriniz kaybolur.

  • Apple Kimliğinizi kullanan App Store, iCloud, iTunes, Apple Pay, FaceTime üzerine oturum açamazsınız.
  • iCloud hesabınızda saklanan tüm içerikler kalıcı olarak silinir. Buna fotoğraflar, videolar, müzik ve belgeler dahildir.
  • iMessage, FaceTime veya iCloud Mail aracılığıyla mesaj alamazsınız.
  • Ücretli bir iCloud saklama alanı planınız varsa, bu plan otomatik olarak iptal edilir.

Apple hesabınızı silmeden önce, Apple Kimliğiniz tarafından yönetilen Apple Music veya Apple TV+ gibi ücretli abonelikleriniz varsa, hesabınızı silmeden önce bunları manuel olarak iptal etmeniz gereklidir.

Apple hesabı nasıl silinir?

Apple hesabınızı silmek için, aşağıdaki yönergeleri uygulayarak hesabınızı silebilirsiniz. Apple hesap silme için yapılan bu işlemlerden sonra hesabınız hemen silinmez. Apple hesap silmek için bu bir nevi talep formudur ve Apple destek ekibi tarafından doğrulanmasının ardından hesabınız kalıcı olarak silinir.

apple hesap silme için yönergeleri uygulayınız

  1. Apple’ın Veri ve Gizlilik web sitesine giderek, hesabınıza giriş yapın.
  2. Sayfanın altında Hesabınızı silin bölümünde, hesabınızı silmek için Talep Et’i tıklayın.
  3. Hesabınızı sildiğinizde neler olduğunu gözden geçirin ve Hesabınızı silmeden önce bölümündeki her şeyi yaptığınızdan emin olun
  4. Ardından, açılır menüden hesabı silmek için bir neden seçin ve Devam’ı tıklayın .
  5. Bir sonraki uyarı sayfasını inceleyin ve Devam’ı tıklayın . 
  6. Silme Hüküm ve Koşullarını kabul etmek için onay kutusunu işaretleyin ve ardından Devam’ı tıklayın. 
  7. Hesap silme işlemi için Apple’ın sizinle nasıl iletişime geçeceğini belirtin ve Devam’ı tıklayın . 
  8. Apple’ın sağladığı erişim kodunu kaydedin ve Devam’ı tıklayın .
  9. Hesabınızı silme niyetinizi onaylamak için son adımları tamamlayın ve ardından, onay ekranında Oturumu kapat ‘ı tıklayın . 

Apple hesap silmek için bu işlemin bir talep olduğunu hatırlatalım, ve manuel olarak doğrulama işleminin ardından hesap silme işlemi gerçekleşir. Genellikle yaklaşık bir hafta içinde silme işleminizin tamamlandığına dair onay alırsınız. 

Apple hesabı nasıl devre dışı nasıl bırakılır?

Apple Kimliğiniz için açtığınız hesabı silmek yerine devre dışı bırakmayı seçebilirsiniz. Apple hesabınızı kullanmak istemiyor ancak verilerinizi tamamen silmeye ve Apple hizmetlerine erişmeye hazır değilseniz, bunun yerine hesabınızı devre dışı bırakmayı seçebilirsiniz.

Bu geçici bir durumdur, Apple hesabınız kalıcı olarak silinmez. Daha sonra hesabınızı kolayca yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Hesabınızı devre dışı bırakmanız durumunda şunlar olur:

  • Apple verilerinizi dondurur ve işlemez veya işlemez.
  • iCloud, Apple Store, Apple Pay, iMessages ve daha fazlası dahil olmak üzere Apple Kimliğinizi gerektiren Apple hizmetlerine erişemezsiniz.
  • iMessage, FaceTime veya iCloud Mail aracılığıyla mesaj gönderemez veya alamazsınız.

Hesabınızı devre dışı bırakmaya karar verdiyseniz aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

  1. Apple’ın Veri ve Gizlilik web sitesine giderek oturum açın.
  2. Sayfanın altında “Hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakın” bölümünde, hesabınızı devre dışı bırakmak için Talep Et’i tıklayın .
  3. Hesabınızı devre dışı bırakmak istediğinizi onaylamak için her sayfadaki talimatları izleyin ve devre dışı bırakma işlemine devam edin.
  4. Onay ekranında Oturumu kapat’ı tıklayın .

Devre dışı bırakma işleminin Apple tarafından işlenmesi ve onaylanması gereklidir. Apple hesap devre dışı bırakma işlemi hemen gerçekleşmez. Apple hesap devre dışı bırakma işlemi genellikle yaklaşık bir hafta sürer ve tamamlandığında e-posta adresinize bir bildirim gönderilir.

Apple, ayrıca devre dışı bırakmayı iptal etmek isterseniz hesabınızı nasıl yeniden etkinleştireceğinize ilişkin talimatları da tarafınıza gönderecektir.

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yazı içerikleri kopyalanamaz ve alıntı yapılamaz.