MobilShift

Kullanıcı adı nedir | Nasıl yapılır

25.07.2017
1.705
Kullanıcı adı nedir | Nasıl yapılır

Kullanıcı adı nedir?  Kullanıcı adı sosyal medya başta olmak üzere birçok hesap açarız. Bu hesaplarda giriş işlemleri yaparken almamız gereken “Kullanıcı adı” tam olarak nedir, ne işe yarar? Bu yazıda kullanıcı adı örnekleri ile birlikte bu konuya değineceğiz.

Web üzerinde bir hizmeti kullanabilmek için ilk olarak kayıt olmamız istenir. Bu kayıt işlemi bizim kullanıcı adı ve şifremiz ile giriş yapacağımız bir hesap oluşturmak için gereklidir.

Örneğin, Gmail, Hotmail, Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Tik Tok vb. uygulamaları kullanabilmek için giriş yapmamız gerekir. Giriş yapabilmek içinde ilk önce kaydolarak kullanıcı adı ve şifre belirlememiz gerekir.

Daha sonra giriş için kullanıcı adı ve şifre istenir. Eğer bunları kullanmayı düşünüyorsak, o zaman kayıt olmamız gereklidir.

Kullanıcı adı; örnek verdiğimiz uygulama veya serviste oluşturduğumuz ve sizi tanımlayan, benzersiz bir kelime ya da e-posta adresidir.

Benzersiz olması eşsiz olması zorunludur. Başkası tarafından kullanılmayan bir kelime ya da e-posta olmak zorundadır. T.C Kimlik numaramız nasıl ki bize ait ve bizi temsil ediyorsa, kullanıcı adı da bizi o serviste temsil etmektedir.

E-Devlet girişinde kullanıcı adımız T.C Kimlik numaramızdır, daha sonra aldığımız şifre ile hesabımıza giriş yapabiliriz.

e-Devlet girişi Nasıl yapılır?

Rumuz ya da Nickname olarak isimlendirilebilen bu kelime grupları ya da öbekleri içinde rakamlarda kullanılabilir. Kullanıcı adı olarak tanımlanan bu kelime, bir hesap açarken ya da servise kaydolurken sizin tarafınızdan belirlenir. Hizmeti sunan servis tarafından denetlenir.

Bu yüzden kullanıcılar, kayıt olurken kullanıcı adı belirlemekte zorluk çekerler. Çünkü istedikleri kullanıcı adı başkası tarafından alınmış olur. Bu sebeple başka bir kullanıcı adı bulmaları gerekir.

Kullanıcı adı bulmak her zaman kolay olmayabilir. Zaman ve uğraş gerektiren bir işlem olarak karşımıza çıkabilir. Bu yüzden kullanıcı adı üretmek için yardımcı araçlar bulunmaktadır.

Kullanıcı adı bulmak için otomatik kelime öbekleri üreten servisler hakkında detaylı bilgi almak için, “Kullanıcı Adı Nasıl Bulunur? isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Özel Kullanıcı Adları Nasıl Alınır?

Kullanıcı adları, birbirlerinden bazı servsiler de ayrılırlar. Örneğin, Gmail, Outlook, Hotmail gibi E-posta servisleri için kullanıcı adları E-posta adresleridir. Bu kullanıcı adları alındıktan sonra bir daha değiştirilemez. Kayıt esnasında belirlendikten sonra sabit kalırlar.

Ama Instagram, Twitter gibi sosyal medya uygulamaları, kullanıcı adlarını değiştimenize izin verirler. belli kurallar Sosyal medya servisleri Snapchat, Instagram, Twitter gibi mesajlaşma uygulamalarında size özel bir rumuzdur ve alındıktan sonra bir daha değiştirilemez.

Kullanıcı adı Nasıl Yapılır?

Bir kullanıcı adı seçiminde beğendiğiniz bir kelime, sizi anlatan bir hikaye ya da roman kahramanı ya da film yıldızı olabileceği gibi, isminizden türetilmiş veya doğum tarihiniz ile hazırlanmış bir kombinasyon bile olabilir.

Kullanıcı adı seçiminde genellikle dikkat etmeniz gereken, Türkçe karakter kullanmamanız gerekliliğidir, çoğu servis yabancı kaynaklı olduğundan ve Web üzerinde bu karakterlerin desteklenmemesi sebebiyle, Ç, Ş, Ü, Ğ, Ö, İ gibi karakterleri kullanmanıza izin verilemez.

Bunun dışında, kullanıcı adı seçiminde yardımcı olabilmek amacıyla bazı otomatik rumuz üretme servisleri de kullanılmaktadır. Bu servislerde rastgele ya da belirlediğiniz bazı kelimeleri kullanmak kaydı ile kullanıcı adı üretebilirsiniz. Bu servislere örnek olarak, daha önce yazdığımız Instagram kullanıcı adı oluşturma ve Snapchat kullanıcı adı seçimi ile ilgili olarak hazırladığımız makaleleri okuyabilirsiniz.

İnstagram isimleri 2017

Snapchat Kullanıcı Adı Örnekleri

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Rıdvan dedi ki:

    Merhaba Psiphon Pro Psicash kulanıcı adımı unu tum ne yapmam Gerek?

Yazı içerikleri kopyalanamaz ve alıntı yapılamaz.