MobilShift

Apple ARKit nedir | Ne İşe Yarar | Nasıl Çalışır

14.09.2017
266
Apple ARKit nedir | Ne İşe Yarar | Nasıl Çalışır

Apple ARKit Nedir?

ARKit nedir, nasıl çalışır? Hangi İos ve İphone modelinde var? Apple Arkit AR tam olarak nedir ve ne işe yarar? Apple, sanal çalışmalar üzerine yapmış “arttırılmış gerçeklik”  ürünüdür.

Google ve Samsung gibi şirketlerin sanal gerçeklik üzerine yapmış olduğu çalışmaların gerisinde kalmak istemeyen Apple, yeni teknolojisini WWDC  etkinliğinde ortaya çıkardı.

Apple tarafından yapılan bu çalışma, sanal gerçeklik değil, arttırılmış ya da güçlendirilmiş gerçeklik (AR)uygulamasıdır. Bu uygulama, çevre ile etkileşime geçen, canlı ortama 2d ve 3d öğeler ekleyerek bu öğelerin gerçek dünya üzerinde görüntülenmesini sağlayan bir teknolojiye sayanır.

ARKit’in tanımlayıcı özelliği, kullanıcının yaşadığı gerçek dünya alanı ile bir görseli, modellediğiniz sanal alan arasında iletişim kurma becerisidir. Bir uygulama üzerinden bu içeriği canlı bir kamera görüntüsüyle birlikte görüntülediğinde, kullanıcı artan gerçekliği yaşar ve sanal içeriğin gerçek dünyaya ait olduğu yanılsamasını hisseder.

ARKit nedir

ARKit, AR NAsıl Çalışır?

Visual Inertial Odometry – Görsel Atalet Odometri

ARKit çevredeki dünyayı doğru bir şekilde izlemek için “Visual Inertial Odometry” (VIO) kullanır. VIO, kamera sensörü verilerini CoreMotion verileri ile birleştirir. Bu iki giriş, cihazın bir odadaki yüksek doğruluk derecesinde ve ek kalibrasyon gerektirmeden nasıl hareket ettiğini algılamasını sağlar.

ARKit, AR için, işlemci ve işletim sistemi ve telefon donanımı da oldukça önemlidir. Bu gerçeklik, yüksek veri işleme kabiliyeti gerektirdiği için, Apple son yeni nesil işlemcilerinin desteğine ihtiyacı vardır.

ARKit hangi işlemcilerde çalışır?

ARKit, Apple A9, A10 ve A11 işlemciler üzerinde çalışıyor. Bu işlemciler, yüksek hızda veri işleme kabiliyetine sahip performans ürünleridir.

ARKit Videosunu izleyerek fikir edinebilirsiniz.

Apple A11 işlemcisi hakkında detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

A11 Bionic nedir | Özellikleri ve Modeller

ETİKETLER: , ,
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yazı içerikleri kopyalanamaz ve alıntı yapılamaz.