MobilShift

Android Uygulamaları Pc de çalıştırma

07.10.2017
292
Android Uygulamaları Pc de çalıştırma

Android Uygulamaları PC’de çalıştırma yolu var mı? Android uygulamaları bilgisayarda nasıl kullanabilirim? Elbette bu iyi olurdu, telefonda kullandığınız uygulamaları bilgisayarda kullanmak mümkün mü? Teknik olarak bu mümkün, yazımızda bunu detaylı olarak anlatılmaktadır.

Android bir telefondaki uygulamaları bilgisayarda kullanmak mı istiyorsunuz? Ancak bu konuda biraz bilgiye ihtiyacınız gerekebilir. Şimdi bunun nasıl mümkün olacağını anlatalım.

Normal olarak PC bilgisayarların işletim sistemi ile mobil cihazların işletim sistemleri farklıdır. Bu sebeple normalde Android için hazırlanmış olan uygulamalar bilgisayarda çalışmazlar. Tam tersi de mümkün olmaz. Yazılım dilleri farklı olduğu için farklı işletim sistemi olarak çalışırlar.

Bunun için Emülator diye tabir edilen 3.parti yazılımlara ihtiyaç vardır, bu sebeple Android uygulamaları Windows tabanlı bir bilgisayarda kullanmayı düşünüyorsanız, bu Emülatörleri kullanmanız gerekmektedir.

Ancak teknoloji dünyasında çözümü bulunmayan bir konu enderdir. Şimdi iki farklı işletim sistemi için aralarında köprü vazifesi gören ve adına Emülatör denilen yazılımlar ile bu mümkün olabiliyor.

Emülatör nedir?

Emülatör, genel olarak kullanılan bir kelime olmakla beraber yazılım ve internet dünyasında kullanılan anlam bakımından, bir uygulamayı taklit etmek anlamında kullanılır.

Bir uygulamanın diğer uygulama gibi davranması ya da ona entegre olarak kendi işlevlerini yerine getirmesi de denilebilir.

Bizimde bu konuda aradığımız şey emülatörlerdir. Emülatörler, PC bilgisayara kurulan Windows tabanlı programlardır. Ancak bu programlar içinde Android işletim sistemini çalıştırırlar.

Böylece bilgisayarımızda Emülatör programı aracılığı ile Android uygulamaları kullanabiliriz.

Bilgisayarlar için Android Emülatörler

Android uygulamaları, PC üzerinde çalıştırmak için, Android “Emülatör” programları gereklidir demiştik. Bu amaçla üretilmiş onlarca emülator programı bulunur, bunlardan herhangi birini kullanarak  uygulamaları kişisel bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

En popüler PC Android Emülatör uygulamaları hangileri?

Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan ilk 8 PC için Android Emülatör uygulaması şu şekildedir. Android emülatörlerin üzerine tıklayarak sitesine giderek detaylı bilgi alabilirsiniz.

  1. BlueStacks
  2. Nox Player
  3. MEmu
  4. Ko Player (AKA CentOS)
  5. Genymotion
  6. Android Studio
  7. ARChon
  8. Bliss OS

Bilgisayarınıza kuracağınız bir Emülator programı ile, çok kolay bir şekilde Android uygulamaları PC üzerinde çalıştırabilirsiniz. Burada hangi Emülatör programını kullanacağınız size kalmıştır. İnternette arama yaptığınızda karşınıza bu işi yapan epey program çıkacaktır. Ancak stabil çalışması ve hızlı yanıt vermesi ve popüler olduğu için biz bunlardan bir tanesi olan “Blue Stacks” isimli programı tanıtacağız.

android pc

BlueStacks nedir?

Android Emülatörler içinde en stabil ve uyumlu çalışan programlardan bir tanesi de BlueStacks programıdır. BlueStacks Programı yaklaşık 252 Mb büyüklüğünde ve ücretsiz bir yazılımdır.  BlueStacks programı, Windows ile çalışan bir masaüstü ya da dizüstü bilgisayara kurularak, Android uygulama çalıştırma işlemi için üretilmiş bir yazılımdır.

Programı indirmek için, sayfamızın alt kısmında yer alan bağlantıyı takip ederek ulaşacağınız Download sayfasından Ücretsiz olarak indirmeli ve bilgisayarınıza kurmalısınız.

Programı kurduktan sonra yapmanız gereken bazı işlemler vardır. Uygulamayı kullanmak için mobil cihazda olduğu gibi, Google hesabınız ile oturum açmanız gerekir.

Ardından, uygulamaya Google hesap kurulumunu yapıyorsunuz ve Google Play mağazasından dilediğiniz uygulamaları indirip kullanabiliyorsunuz. Ayrıca;  BlueStacks ile aynı zamanda, APK dosyalarını sürükle bırak yaparak, program içinde açmanızda mümkün olabiliyor.

Programın kurulumu bilgisayarınızın kapasitesine göre biraz uzun sürüyor ve açılması da aynı şekilde oluyor. Ancak Google Play mağazasından indirdiğiniz tüm uygulamaları kolayca kullanabiliyorsunuz.

Elbette burada dikkat etmeniz gereken, dokunmatik özellikli bir işletim sistemini, Mouse ile bilgisayardan kullanmaya çalıştığınız için yaşayacağınız zorluklardır.

Ekranda gördüğünüz ve telefonunuzdan dokunarak yaptığınız tüm işlemleri mouse ile yapmak durumundasınız. Bu durum bazen can sıkıcı olabiliyor ve uygulamaya göre kullanım zorlukları yaşayabilirsiniz.

Konum ve kamera özelliklerini tam olarak kullanamayabilirsiniz. özellikle web kameranız çalışmıyor veya masaüstü bir bilgisayardan kullanacaksanız, bu durum can sıkıcı olabilir.

Konum tabanlı uygulamalarda, bilgisayarınızda bir GPS alıcısı olmadığı için konum bilginizde görünmeyecektir. Bunun dışında tam randımanlı olmasa da bilgisayarınızdan Android çalıştırmanın en iyi yolu şimdilik budur.

BİR YORUM YAZIN

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yazı içerikleri kopyalanamaz ve alıntı yapılamaz.