MobilShift

0553 hangi operatör

25.10.2017
5.915
0553 hangi operatör

Merak edilen konulardan birisi de telefon numaraları önünde yer alan alan kodunun hangi operatöre ait olduğudur. Buna göre 0553 ile başlayan numaralar hangi mobil operatöre kayıtlı? Türkiye’de faaliyette bulunan üç mobil operatör tarafından sağlanan numaraların başlangıç alan numaraları, belirlenmiş ve buna göre sınıflandırılmışlardır.

Buna göre ilk hizmet vermeye başladıkları anda, 0532 Türkcell, 0542 Vodafone ve 0505 ise Türk Telekom’a tahsis edilmişlerdir. Bundan sonra farklı numaralar eklenmiş ve bu durum hangi operatörün hangi alan numarası kullandığı biraz karışmıştır.

Daha sonra yapılan numara değişiklikleri ile aslında her numara, başındaki alan kısmına bakılmaksızın, herhangi bir operatörde olabilir, ama bu durum,  ilk alındığı operatörü değiştirmez.

0553 ile başlayan numaralar hangi operatöre ait

Konumuza dönersek, 0533 ile başlayan bu numaralar Türk Telekom operatörüne aittir. Ancak bu alan kodu ile başlayan bir numara daha sonra numarasını farklı bir operatöre taşımış olabilir, ancak 0553 ile başlayan numaraların ilk tescil ve satışı Türk Telekom tarafından yapılmaktadır.

BİR YORUM YAZIN

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yazı içerikleri kopyalanamaz ve alıntı yapılamaz.